Studium antioxidační kapacity zrna ječmene a sladu – Ing. Vít Mareček
Ing. Vít Mareček
Doctoral thesis
Studium antioxidační kapacity zrna ječmene a sladu
The study of the antioxidant capacity of grain barley and malt
Abstract:
Látky s antioxidačními účinky obsažené v potravinách a nápojích mají příznivý vliv na lidské zdraví, v pivovarském průmyslu navíc hraje jejich obsah ve vstupních surovinách důležitou roli v senzorické stabilitě finálních výrobků. Cílem této práce bylo stanovit antioxidační kapacitu zrna ječmene a následně sladu pomocí dvou běžně používaných metod standardizovaných na Trolox a charakterizovat faktory …moreAbstract:
Compounds with antioxidant effects contained in foods and beverages have a positive effect on human health. Contents of these compounds in raw material have an important role in the brewing industry as they can affect sensory stability of the final products. The aim of this study was to determine the antioxidant capacity of grain barley and malt with two commonly used methods standardized to Trolox …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 12. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAREČEK, Vít. \textit{Studium antioxidační kapacity zrna ječmene a~sladu} Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2016. Available from: https://theses.cz/id/6ynl2i/. [cit. 2024-04-19].
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / field:
Plant Production / Special Plant Production
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights