Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí – Bc. Lenka JEDLIČKOVÁ
Bc. Lenka JEDLIČKOVÁ
Master's thesis
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Adipic acid and its salts as possible replacement for conventional emulsifying agents
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo studium možností náhrady fosforečnanových tavicích solí kyselinou adipovou a adipanem sodným. Experiment byl rozdělen na dvě části. V první části byly hledány použitelné koncentrace a poměry aplikovaných přídatných látek. Předmětem zkoumání v druhé části byl vliv zralosti suroviny. Modelové vzorky tavených sýrů byly vyrobeny v laboratorních podmínkách. Po 14 dnech skladování …moreAbstract:
The aim of this master thesis was study the possibilities of substitutes phosphate emulsifying agents by mixture of adipic acid and sodium adipate. The experiment was divided into two parts. In the first part of experiment, the appropriate concentration and ratio of tested substances were researched. The effect of maturity of raw materials was studied in the second part. Model processed cheese samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14670
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JEDLIČKOVÁ, Lenka. \textit{Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/6yx0ms/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JEDLIČKOVÁ, Lenka. Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Studium tavených sýrů vyrobených bez použití tradičních tavicích solí fosforečnanového a citranového typu
Kristýna HLADKÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů
Tereza Pakhofferová -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv pH a délky řetězce fosforečnanových tavicích solí na dispergaci kaseinového komplexu v modelovém systému
Vendula Sedlačíková -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová