Studium vztahu mikrostruktury pšeničného lepku a kvantitativního zastoupení lepkových proteinů – Bc. Marek Dvořák
Bc. Marek Dvořák
Master's thesis
Studium vztahu mikrostruktury pšeničného lepku a kvantitativního zastoupení lepkových proteinů
Study of the Relationship of Wheat-gluten Microstructure and the Quantitative Representation of Gluten Proteins
Anotácia:
Práce se zabývá studiem vzájemných vztahů mezi kvantitativním zastoupením jednotlivých frakcí lepkových proteinů v pšeničné mouce a mikrostrukturou trojrozměrné sítě pšeničného lepku zobrazenou metodou mikroskopie atomárních sil. Získané výsledky jsou porovnány s ukazateli pekařské kvality pšeničné mouky (obsah dusíkatých látek, obsah mokrého lepku, sedimentační index a Gluten index). Kvantitativní …viacAbstract:
The study examines the relationships between the quantitative representation of individual fractions of gluten proteins in wheat flour and the microstructure of three-dimensional network of wheat gluten visualized by atomic force microscopy. The results obtained are compared with the indicators of baking quality of wheat flour (the crude protein content, wet gluten content, Sedimentation Index and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zverejniť od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁK, Marek. \textit{Studium vztahu mikrostruktury pšeničného lepku a kvantitativního zastoupení lepkových proteinů}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/712r2n/.
Jak správně citovat práci
Dvořák, Marek. Studium vztahu mikrostruktury pšeničného lepku a kvantitativního zastoupení lepkových proteinů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Markéta ŠEBELOVÁ -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností polysacharidů pomocí gelové permeační chromatografie.
Jana ŠENKEŘÍKOVÁ -
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymeru
Roman STOJASPAL -
Charakterizace hydrolyzátů kolagenu pomocí gelové permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí
Michaela PECHÁČKOVÁ -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Roman STOJASPAL