Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin – Bc. Adéla Petrůjová
Bc. Adéla Petrůjová
Diplomová práce
Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin
Cetraria islandica as Non-traditional Raw Materials of Food
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na aplikaci lišejníku islandského do potravin. Práce zahrnuje popis lišejníku a jeho aktivních látek. Součástí praktické části diplomové práce je výroba sušenek a müsli směsí obohacených o lišejník islandský. Následně byla provedena nutriční analýza jakostních parametrů vyrobených sušenek a müsli směsí (stanovení vlhkosti, popela, lipidů, hrubé bílkoviny, škrobů, neutrálně …víceAbstract:
The thesis is focused on the application of Icelandic lichen to food. The work includes a description of lichen and its active substances. Part of the thesis is the production of biscuits and muesli mixtures enriched with Icelandic lichen. Subsequently, the nutritional analysis of quality parameters of produced biscuits and muesli mixtures was determined (determination of moisture, ash, lipids, crude …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petrůjová, Adéla. Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin