Bc. Adéla Petrůjová

Master's thesis

Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin

Cetraria islandica as Non-traditional Raw Materials of Food
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na aplikaci lišejníku islandského do potravin. Práce zahrnuje popis lišejníku a jeho aktivních látek. Součástí praktické části diplomové práce je výroba sušenek a müsli směsí obohacených o lišejník islandský. Následně byla provedena nutriční analýza jakostních parametrů vyrobených sušenek a müsli směsí (stanovení vlhkosti, popela, lipidů, hrubé bílkoviny, škrobů, neutrálně …more
Abstract:
The thesis is focused on the application of Icelandic lichen to food. The work includes a description of lichen and its active substances. Part of the thesis is the production of biscuits and muesli mixtures enriched with Icelandic lichen. Subsequently, the nutritional analysis of quality parameters of produced biscuits and muesli mixtures was determined (determination of moisture, ash, lipids, crude …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Petrůjová, Adéla. Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology