Analýza transkripčních faktorů biosyntetické dráhy antokyanů – Bc. Kateřina Mácová
Bc. Kateřina Mácová
Diplomová práce
Analýza transkripčních faktorů biosyntetické dráhy antokyanů
Transcription factors analyses of anthocyanins biosynthetic pathway
Anotace:
Antokyany jsou přírodní barviva hojně využívaná v potravinářství mimo jiné i pro svoje antioxidační účinky. Biosyntetická dráha antokyanů a její transkripční faktory jsou často studované u mnoha kulturních druhů. Při pochopení biosyntézy a faktorů, které ji ovlivňují, by genotypy pšenice seté (Triticum aestivum L.) produkující antokyany v obilkách mohly být vylepšovány šlechtěním a využity pro výrobu …víceAbstract:
Anthocyanins are natural pigments abundantly used in the food industry because of their antioxidative effects. Their biosynthetic pathway and its transcription factors are frequently studied in many species. Better understanding of the biosynthesis of anthocyanins and the factors by which it is influenced would help in breeding of application-improved genotypes of anthocyanins-producing bread wheat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w75h9/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedoucí: MVDr. Ing. Václav Trojan
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Molekulární biologie a genetika
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.