Ing. Petra Sehnalová

absolventská práce studenta CŽV

Sekundární metabolity patogenů zeleniny a jejich vliv na zdraví člověka

Secondary metabolites of vegetable pathogens and their influence on human health
Abstract:
Patogeny, které produkují mykotoxiny, napadají hlavně obilniny, zeleninu jen okrajově. Nejvíce jsou ohroženy kukuřice, pšenice a ječmen, případně druhy zeleniny, které jsou delší dobu skladovány. Ke kontaminaci plodiny dochází již na poli, běhemči po uskladnění a vývoj mycelia probíhá často až na odumírající nebo sklizené části. Čím je delší doba skladování, tím vyšší je pravděpodobnost vyklíčení spor …more
Abstract:
Patogens, which produced mycotoxins, mainly attack the cereals, vegetables only marginally. Corn, wheat and barley are most at risk, or vegetables are stored for a long time. Crop contamination is already occurring in the field, during or after storage,and the development of the mycelium often takes place on the dying or harvested part.The longer the storage time, the higher the likelihood of germination …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Ivana Šafránková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Institut celoživotního vzdělávání

Mendel University in Brno

Institut of Lifelong Learning

celoživotní:
Plant and health

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.