Sekundární metabolity patogenů zeleniny a jejich vliv na zdraví člověka – Ing. Petra Sehnalová
Ing. Petra Sehnalová
absolventská práce studenta CŽV
Sekundární metabolity patogenů zeleniny a jejich vliv na zdraví člověka
Secondary metabolites of vegetable pathogens and their influence on human health
Anotace:
Patogeny, které produkují mykotoxiny, napadají hlavně obilniny, zeleninu jen okrajově. Nejvíce jsou ohroženy kukuřice, pšenice a ječmen, případně druhy zeleniny, které jsou delší dobu skladovány. Ke kontaminaci plodiny dochází již na poli, běhemči po uskladnění a vývoj mycelia probíhá často až na odumírající nebo sklizené části. Čím je delší doba skladování, tím vyšší je pravděpodobnost vyklíčení spor …víceAbstract:
Patogens, which produced mycotoxins, mainly attack the cereals, vegetables only marginally. Corn, wheat and barley are most at risk, or vegetables are stored for a long time. Crop contamination is already occurring in the field, during or after storage,and the development of the mycelium often takes place on the dying or harvested part.The longer the storage time, the higher the likelihood of germination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Ivana Šafránková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEHNALOVÁ, Petra. \textit{Sekundární metabolity patogenů zeleniny a~jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Závěrečná práce studenta celoživotního vzdělávání. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Institut celoživotního vzdělávání. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/724mae/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Institut celoživotního vzděláváníMendelova univerzita v Brně
Institut celoživotního vzděláváníceloživotní:
Rostlinolékařství
Práce na příbuzné téma
-
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová