Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka – Kateřina Polcová
Kateřina Polcová
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Bioactive substances of Oyster mushroom (Pleurotus sp.) and its use for chronic diseases treatment in human
Abstract:
Tato literární rešerše se zabývala problematikou chronických onemocnění v návaznosti na obsahové biologicky aktivní látky přítomné v hlívě ústřičné (Pleurotus ostreatus) a na jejich možné využití při zlepšení chronických stavů postihnutých osob. Z počátku práce byla pozornost věnována primárně chronickým onemocněním, která se v celosvětovém měřítku velmi často vyskytují nejen z genetického hlediska …moreAbstract:
This literature search dealt with the issue of chronic diseases in relation to the content of biologically active substances present in Oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) and its possible use in improving the chronic conditions of affected people. From the beginning of the work, attention was paid primarily to chronic diseases, which occur very often worldwide not only from a genetic point of view …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Lucie Malá
- Reader: Veronika Jarošová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
POLCOVÁ, Kateřina. \textit{Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/72crux/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights