Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka – Kateřina Polcová
Kateřina Polcová
Bachelor's thesis
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Bioactive substances of Oyster mushroom (Pleurotus sp.) and its use for chronic diseases treatment in human
Anotácia:
Tato literární rešerše se zabývala problematikou chronických onemocnění v návaznosti na obsahové biologicky aktivní látky přítomné v hlívě ústřičné (Pleurotus ostreatus) a na jejich možné využití při zlepšení chronických stavů postihnutých osob. Z počátku práce byla pozornost věnována primárně chronickým onemocněním, která se v celosvětovém měřítku velmi často vyskytují nejen z genetického hlediska …viacAbstract:
This literature search dealt with the issue of chronic diseases in relation to the content of biologically active substances present in Oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) and its possible use in improving the chronic conditions of affected people. From the beginning of the work, attention was paid primarily to chronic diseases, which occur very often worldwide not only from a genetic point of view …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Lucie Malá
- Oponent: Veronika Jarošová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLCOVÁ, Kateřina. \textit{Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/72crux/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva