Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa – Jarmila Janochová
Jarmila Janochová
Bachelor's thesis
Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa
Influence of breed, age and way of breeding slaughter cattle on quality indicators of beef meat
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivy působícími na kvalitu hovězího masa – vlivem plemene, pohlaví, stáří a způsobu chovu na kvalitu hovězího masa. Rozdíl v kvalitě masa různých plemen, který je dán obsahem tuku, mramorováním, barvou a vazností masa. Stáří zvířete ovlivňuje senzorické, technologické a kulinární vlastnosti a s tím související obsah tuku, barvu masa, vaznost a texturní vlastnosti. Mezi kvalitativní …moreAbstract:
Bachelor thesis concerns with the issue of the quality of beef meat – influence of breed, sex, age, and way of breeding on the quality of beef meat. In this thesis the difference of meat quality in different breed is described. Meat quality is given by content of fat, marbling, color and viscosity of meat. Age of the animal affects sensory, technological and culinary properties and related content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANOCHOVÁ, Jarmila. \textit{Vliv plemene, stáří a~způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Available from: https://theses.cz/id/72mqf0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Characterization of compatibility of relations between agents causing blackleg and oilseed rape varieties
Olufadekemi Fajemisin -
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Analysis of selected parameters affecting the quality of dried rabbit meat
Oyinkansola Folarin -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Captive bolt or free bullet? An influence of fallow deer slaughter on behaviour, physiology and meat quality
Aline Dos Santos Lanes -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Kvalita masa u kachen vykrmovaných v různých podmínkách chovu
Dorota Hanáková