Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa – Jarmila Janochová
Jarmila Janochová
Bakalářská práce
Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa
Influence of breed, age and way of breeding slaughter cattle on quality indicators of beef meat
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivy působícími na kvalitu hovězího masa – vlivem plemene, pohlaví, stáří a způsobu chovu na kvalitu hovězího masa. Rozdíl v kvalitě masa různých plemen, který je dán obsahem tuku, mramorováním, barvou a vazností masa. Stáří zvířete ovlivňuje senzorické, technologické a kulinární vlastnosti a s tím související obsah tuku, barvu masa, vaznost a texturní vlastnosti. Mezi kvalitativní …víceAbstract:
Bachelor thesis concerns with the issue of the quality of beef meat – influence of breed, sex, age, and way of breeding on the quality of beef meat. In this thesis the difference of meat quality in different breed is described. Meat quality is given by content of fat, marbling, color and viscosity of meat. Age of the animal affects sensory, technological and culinary properties and related content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOCHOVÁ, Jarmila. \textit{Vliv plemene, stáří a~způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/72mqf0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Use of Plant Extracts from Family Moraceae to Extend the Shelf Life of Meat
Karen Sovjáková -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Vliv chovu na kvalitu tuku kapra obecného (Cyprinus carpio)
Tomáš ZAJÍC