Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa – Jarmila Janochová
Jarmila Janochová
Bakalářská práce
Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa
Influence of breed, age and way of breeding slaughter cattle on quality indicators of beef meat
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivy působícími na kvalitu hovězího masa – vlivem plemene, pohlaví, stáří a způsobu chovu na kvalitu hovězího masa. Rozdíl v kvalitě masa různých plemen, který je dán obsahem tuku, mramorováním, barvou a vazností masa. Stáří zvířete ovlivňuje senzorické, technologické a kulinární vlastnosti a s tím související obsah tuku, barvu masa, vaznost a texturní vlastnosti. Mezi kvalitativní …víceAbstract:
Bachelor thesis concerns with the issue of the quality of beef meat – influence of breed, sex, age, and way of breeding on the quality of beef meat. In this thesis the difference of meat quality in different breed is described. Meat quality is given by content of fat, marbling, color and viscosity of meat. Age of the animal affects sensory, technological and culinary properties and related content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOCHOVÁ, Jarmila. \textit{Vliv plemene, stáří a~způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/72mqf0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Characterization of compatibility of relations between agents causing blackleg and oilseed rape varieties
Olufadekemi Fajemisin -
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Analysis of selected parameters affecting the quality of dried rabbit meat
Oyinkansola Folarin -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Captive bolt or free bullet? An influence of fallow deer slaughter on behaviour, physiology and meat quality
Aline Dos Santos Lanes -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Kvalita masa u kachen vykrmovaných v různých podmínkách chovu
Dorota Hanáková