Toxické látky v potravinách a jejich vliv na zdraví – Hana KADLECOVÁ
Hana KADLECOVÁ
Bakalářská práce
Toxické látky v potravinách a jejich vliv na zdraví
Toxic substances in food and their effects to human health
Anotace:
Bakalářská práce "Toxické látky v potravinách a jejich vliv na zdraví" se zabývá charakteristikou vybranými historickými obdobími toxikologie. Popisuje základní pojmy toxikologie. Stručně charakterizuje toxické látky rostlinného a živočišného původu. Větší pozornost je věnována mykotoxinům, zejména aflatoxinům, fumonisinům, ochratoxinům a zearaleonu. Velmi důležitou část práce tvoří prevence před působením …víceAbstract:
The bachelor thesis "Toxic substances and their effects to human health" deals with characteristics of selected historical periods of toxicology. It describes the basic concepts of toxicology. It briefly characterizes toxic substances of plant and animal origin. More attention is paid to mycotoxins, especially aflatoxins, fumonisins, ochratoxins and zearaleon. A very important part of this thesis is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 8. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MUDr. Radim Šrám, DrSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KADLECOVÁ, Hana. Toxické látky v potravinách a jejich vliv na zdraví. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva