Viktor Popp

Bachelor's thesis

Management výživy v průběhu fermentace

Nutrition management during fermentation
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje metabolismus a výživu kvasinek v průběhu fermentacemoštů révy vinné. Dále se jsou zde popsány problémy, které mohou vzniknout v průběhufermentace, jako je nedostatkem či nadbytkem výživy. V druhé části jsou objasněny zdrojeasimilovatelného dusíku v moštech. Závěrečná část se zabývá funkcí aromatickýchprekurzorů a jejich působení na finální projev vína.
Abstract:
This bachelor thesis describes the metabolism and nutrition of yeast during thefermentation of grape musts. Furthermore, problems that may arise during fermentation, suchas lack of or excess nutrition, are described here. The second part explains the sources ofassimilable nitrogen in musts. The final part deals with the function of aromatic precursorsand their effect on the final expression of wine …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Radim Holešinský, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta