Viktor Popp
Bachelor's thesis
Management výživy v průběhu fermentace
Nutrition management during fermentation
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje metabolismus a výživu kvasinek v průběhu fermentacemoštů révy vinné. Dále se jsou zde popsány problémy, které mohou vzniknout v průběhufermentace, jako je nedostatkem či nadbytkem výživy. V druhé části jsou objasněny zdrojeasimilovatelného dusíku v moštech. Závěrečná část se zabývá funkcí aromatickýchprekurzorů a jejich působení na finální projev vína.Abstract:
This bachelor thesis describes the metabolism and nutrition of yeast during thefermentation of grape musts. Furthermore, problems that may arise during fermentation, suchas lack of or excess nutrition, are described here. The second part explains the sources ofassimilable nitrogen in musts. The final part deals with the function of aromatic precursorsand their effect on the final expression of wine …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Radim Holešinský, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Výživa kvasinek během kvašení vín
Lukáš Kadlec -
Kvasnice ve výživě zvířat
Martina Štěpánová -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Možnost rozlišování klinicky významných kvasinek pomocí Ramanovy spektroskopie
Miroslava Hrabovská -
Řízená produkce lipidů a dalších lipidických látek pomocí vybraných druhů kvasinek a mikrořas.
Martin Szotkowski -
Studium produkce beta-glukanů a dalších polysacharidů pomocí kvasinek a mikrořas
Dana Byrtusová -
Využití vybraných molekulárních metod k metabolické charakterizaci průmyslově významných kvasinek
Iveta Kostovová