Management výživy v průběhu fermentace – Viktor Popp
Viktor Popp
Bakalářská práce
Management výživy v průběhu fermentace
Nutrition management during fermentation
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje metabolismus a výživu kvasinek v průběhu fermentacemoštů révy vinné. Dále se jsou zde popsány problémy, které mohou vzniknout v průběhufermentace, jako je nedostatkem či nadbytkem výživy. V druhé části jsou objasněny zdrojeasimilovatelného dusíku v moštech. Závěrečná část se zabývá funkcí aromatickýchprekurzorů a jejich působení na finální projev vína.Abstract:
This bachelor thesis describes the metabolism and nutrition of yeast during thefermentation of grape musts. Furthermore, problems that may arise during fermentation, suchas lack of or excess nutrition, are described here. The second part explains the sources ofassimilable nitrogen in musts. The final part deals with the function of aromatic precursorsand their effect on the final expression of wine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Výživa kvasinek během kvašení vín
Lukáš Kadlec -
Kvasnice ve výživě zvířat
Martina Štěpánová -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Možnost rozlišování klinicky významných kvasinek pomocí Ramanovy spektroskopie
Miroslava Hrabovská -
Využití vybraných molekulárních metod k metabolické charakterizaci průmyslově významných kvasinek
Iveta Kostovová -
Řízená produkce lipidů a dalších lipidických látek pomocí vybraných druhů kvasinek a mikrořas.
Martin Szotkowski -
Studium produkce beta-glukanů a dalších polysacharidů pomocí kvasinek a mikrořas
Dana Byrtusová