Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}} – Vojtěch Zeman
Vojtěch Zeman
Bachelor's thesis
Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}}
The methods of extraction and determination of vitamin \tp{B\dindex{12}}
Abstract:
Úvod bakalářské práce pojednává o vitamínech B-komplexu. Jsou zde stručně popsány hlavní funkce, chemické struktury, doporučené denní dávky, významné potravinové zdroje a hlavní projevy nedostatku jednotlivých vitamínů. Druhá část práce je věnována metodám extrakce a stanovení vitamínu B12. Jsou zde popsány nejvýznamnější metody, které lze při analýze vitamínu B12 v potravinách využít.Abstract:
The introduction of bachelor thesis deals with B-complex vitamins. The main functions, chemical structures, recommended daily doses, important food sources and the main manifestations of deficiency of individual vitamins are described here. The second part is devoted to methods of extraction and detemination of vitamin B12. The most important methods that can be used during the analysis of vitamin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZEMAN, Vojtěch. \textit{Metody extrakce a stanovení vitamínu $\backslash$tp$\{$B$\}\backslash$dindex$\{\{$12$\}\}$}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/74n3su/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zeman, Vojtěch. Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}}. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Izolace silic hřebíčku a skořice dostupné na českém trhu a jejich stanovení metodou GC-MS a HS-GC-MS
Jana Mátlová -
METODY EXTRAKCE BIOPOLYMERU POLY-3-HYDROXYBUTYRÁTU A JEJICH OPTIMALIZACE
Aneta Pospíšilová -
METODY EXTRAKCE BIOPOLYMERU POLY-3-HYDROXYBUTYRÁTU A JEJICH OPTIMALIZACE
Aneta Pospíšilová -
Moderní metody detekce a extrakce příznaků optického disku z retinálních obrazů
Markéta Malá -
Optimalizace metody pro stanovení isoflavonů a equolu v sýru
Lenka Jurasová -
Extrakce léčiv z půd a sedimentů
Mercedes Isabella VRBOVÁ -
Optimalizace stanovení vitamínu B12 pomocí mikrobiální metody pro sinici Arthospira maxima
Gabriela Dřínovská -
Vliv kobaltu na růst a celkový obsah vitaminu B12 sinice Arthospira maxima a konsorcia s mikrořasou
Marek Straka