Martina Vysoudilová
Bachelor's thesis
Nové potraviny v Evropě
Novel Foods in Europe
Abstract:
Již od pravěku se zpracování potravin postupně vyvíjelo a zdokonalovalo s hlavním cílem zajistit dostečné množství dostupných potravin. Současný technologický pokrok dovolil zajímat se spíš než o kvantitu o kvalitu dostupných potravin se zájmem o množství makroživin a mikroživin obsažených v potravinách s možným zdravotním benefitem pro konzumenta. Z tohoto důvodu je snaha o stálé inovace technologií …moreAbstract:
The processing of food has been evolving since prehistory when one of the main goals was to ensure ample amounts of food. Nowadays, thanks to the technological progress, people care more about the quality of food, the amount of micronutrients and macronutrients in the diet and health benefits of food. Therefore, there is an increased effort to innovate existing technologies, evolve new technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Reader: Barbora Lampová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VYSOUDILOVÁ, Martina. \textit{Nové potraviny v Evropě}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/74za29/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Netradiční potraviny živočišného původu
Marie Klanicová -
Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka
Jana POPELKOVÁ -
Impact of foreign direct Investments and government expenditure in agri-food sector to food availibility in Ghana between 2001 -- 2010.
Martin Páral -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights