Martina Vysoudilová
Bakalářská práce
Nové potraviny v Evropě
Novel Foods in Europe
Anotace:
Již od pravěku se zpracování potravin postupně vyvíjelo a zdokonalovalo s hlavním cílem zajistit dostečné množství dostupných potravin. Současný technologický pokrok dovolil zajímat se spíš než o kvantitu o kvalitu dostupných potravin se zájmem o množství makroživin a mikroživin obsažených v potravinách s možným zdravotním benefitem pro konzumenta. Z tohoto důvodu je snaha o stálé inovace technologií …víceAbstract:
The processing of food has been evolving since prehistory when one of the main goals was to ensure ample amounts of food. Nowadays, thanks to the technological progress, people care more about the quality of food, the amount of micronutrients and macronutrients in the diet and health benefits of food. Therefore, there is an increased effort to innovate existing technologies, evolve new technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Barbora Lampová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Netradiční potraviny živočišného původu
Marie Klanicová -
Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka
Jana POPELKOVÁ -
Impact of foreign direct Investments and government expenditure in agri-food sector to food availibility in Ghana between 2001 -- 2010.
Martin Páral -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva