Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni) – Bc. Dita Hladůvková
Bc. Dita Hladůvková
Master's thesis
Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)
Determination of Selected Substances in Products of Morinda citrifolia (Noni)
Abstract:
Diplomová práce se věnuje stanovení bioaktivních látek pomocí vhodných analytických separačních metod. Je popsána charakteristika rostliny Morinda citrifolia (Noni), chemická skladba, antioxidační aktivita, polyfenolické látky a jejich vliv na lidský organismus. V práci jsou charakterizovány použité metody úpravy vzorků a stanovení antioxidační aktivity a polyfenolických látek. Je popsáno stanovení …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the determination of bioactive substances appropriate analytical separation methods. This thesis describes the characteristics of the plant Morinda citrifolia (Noni), chemical composition, antioxidant activity, polyphenolic compounds and their effect on the human organism. In the thesis are characterized the methods for modifications preparations, determination antioxidant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLADŮVKOVÁ, Dita. \textit{Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni)}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/75sown/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hladůvková, Dita. Stanovení vybraných obsahových látek v produktech z Morinda citrifolia (Noni). Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Studie obsahu antioxidačních komponent u dealkoholizovaných vín
Miroslav Hrnčirík -
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
HPLC analýza vybraných druhů hub (makromycet) a jejich biologická aktivita
Jana Rohálová