Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE) – Bc. Lenka ČERNÁ
Bc. Lenka ČERNÁ
Diplomová práce
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Influence of different types of slaughter lines for the incidence of pork meat (PSE)
Anotace:
Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání různých typů porážecích linek a jejich vliv na výskyt vad vepřového masa se zaměřením na PSE vadu masa. Výzkum byl zaměřen především na porážecí linky, které využívají technologii omračování prasat elektrickým proudem a koncentrovaným plynem CO2. Při výzkumu byl sledován stupeň zasažení vepřového masa jakostní odchylkou PSE od poražení jatečného zvířete …víceAbstract:
The main aim of the present thesis was to compare different types of slaughter lines and their influence on the occurence of meat defects with emphasis on PSE defect. The research has been concentrated mainly on the slaughter lines which use the technology of stunning the animals with electricity and concentrated CO2. The research monitors the rate of PSE defect from the slaughter to the cutting of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERNÁ, Lenka. \textit{Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/76343b/.
Jak správně citovat práci
ČERNÁ, Lenka. Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE). Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Karolína Trčková -
Vliv různých způsobů kastrace na kvalitu vepřového masa
Petra Machotová -
Pokrok v omezování jakostních odchylek vepřového masa
Lucie Mitlenerová -
Jakostní znaky daňčího masa
Gabriela JAROŠOVÁ -
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
Markéta FÜRSTOVÁ -
Zhodnocení rizik z masa volně žijící nutrie říční
Veronika Synková
Název
Vložil
Vloženo
Práva