Bc. Jana Peňáková
Master's thesis
Změna jakosti muffinů přídavkem chia semen
The change of muffins´ quality by adding chia seeds
Abstract:
Diplomová práce pojednává o výrobě muffinů s přídavkem chia semen. První část literární rešerše se zaměřuje na základní charakteristiku chia semen, oblasti pěstování, botanické zařazení, anatomickou stavbu semene a legislativní ošetření. Popisuje vybrané nutriční složky a konkretizuje jejich prospěšné účinky na lidské zdraví. Z hladké a špaldové mouky (1:1) byly upečeny muffiny …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the production of muffins with the addition of chia seeds. Literature review focuses on the basic characteristic of chia seeds, areas, botanical classification, anatomical structure of seeds and legislative treatment. It describes selected nutritional components and specifies their beneficial effects on human health. From smooth and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin
Kristýna Vitoušová -
Rostlinná semena - možný zdroj nutričně významných látek
Jan Obdržálek -
Olejnatá semena
Petra Řezníčková