Bc. Jana Peňáková

Master's thesis

Změna jakosti muffinů přídavkem chia semen

The change of muffins´ quality by adding chia seeds
Anotácia:
Diplomová práce pojednává o výrobě muffinů s přídavkem chia semen. První část literární rešerše se zaměřuje na základní charakteristiku chia semen, oblasti pěstování, botanické zařazení, anatomickou stavbu semene a legislativní ošetření. Popisuje vybrané nutriční složky a konkretizuje jejich prospěšné účinky na lidské zdraví. Z hladké a špaldové mouky (1:1) byly upečeny muffiny …viac
Abstract:
The diploma thesis deals with the production of muffins with the addition of chia seeds. Literature review focuses on the basic characteristic of chia seeds, areas, botanical classification, anatomical structure of seeds and legislative treatment. It describes selected nutritional components and specifies their beneficial effects on human health. From smooth and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety