Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy – Bc. Markéta Blažková
Bc. Markéta Blažková
Master's thesis
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Effect of antioxidants on stability and profile of n-3 fatty acids in food supplements
Anotácia:
Přípravky s omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami z rybího oleje podléhají velmi rychlé degradaci při styku se vzdušným kyslíkem, přičemž tuto degradaci lze pozastavit přídavkem jednoho nebo kombinací několika přírodních či synteticky vyrobených antioxidantů, které tyto procesy zpomalují. V této práci byly shromážděny aktuální poznatky a vědění o složení a o zdrojích omega 3 nenasycených mastných …viacAbstract:
Food supplements with omega-3 unsaturated fatty acids of fish oil are subject to very rapid degradation in contact with air oxygen, which may be inhibited by adding one or a combination of several natural or synthetically produced antioxidants which slow down these processes. This work summarised up-to-date knowledge about the composition and sources of omega-3 unsaturated fatty acids and their positive …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLAŽKOVÁ, Markéta. \textit{Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/76rn2i/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Pavla Bezděková -
Hodnocení oxidační stability rostlinných olejů za podmínek skladování
Gabriela Lebedová -
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability
Zuzana KREJČOVÁ -
Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího
Miroslav Studený -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová
Názov
Vložil
Vložené
Práva