Bc. Iveta Kapavíková

Diplomová práce

Syntézy chinolin-2,4(1H,3H)-dionů s propargylovou skupinou a jejich reakce s azidosloučeninami

Syntheses of Quinoline-2,4(1H,3H)-diones with Propargyl Group and Their Reactions with Azidocompounds
Anotace:
Reakcí 3-substituovaných 3-chlorchinolin-2,4(1H,3H)-dionů 2a-d s propargylaminem byla připravena série čtyř 3-propargylaminochinolin-2,4(1H,3H)-dionů 3a-d. Známými reakcemi byly připraveny (azidomethyl)benzen (4) a azidobenzen (5). U těchto azidosloučenin byla vyzkoušena tvorba známých derivátů 1H-1,2,3-triazolu 6a,b a 7a,b reakcemi s fenylacetylenem a s propargylalkoholem v dimethylformamidu za katalýzy …více
Abstract:
A series of four 3-propargylaminoquinoline-2,4(1H,3H)-diones 3a-d was prepared by the reaction of 3-substituted 3-chloroquinoline-2,4(1H,3H)-diones 2a-d with propargylamine. (Azidomethyl)benzene (4) and azidobenzene (5) were prepared by the known reactions. These were tested in Cu(I)-catalysed 1H-1,2,3-triazole formation with phenylacetylene and propargyl alcohol as reaction partners and dimethylformamide …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2014
Zveřejnit od: 12. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Stanislav Kafka, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kapavíková, Iveta. Syntézy chinolin-2,4(1H,3H)-dionů s propargylovou skupinou a jejich reakce s azidosloučeninami. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 12. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek