Monitoring karotenoidů v potravinách – Ing. Veronika Hynštová, DiS.
Ing. Veronika Hynštová, DiS.
Disertační práce
Monitoring karotenoidů v potravinách
Monitoring of carotenoids in food
Anotace:
V této práci bylo analyzováno celkem 14 komerčních produktů (doplňků stravy) obsahujících sušenou řasu Chlorella vulgaris a sušenou sinici Spirulina platensis pocházejících z Číny a Japonska, dále také 5 druhů živých/čerstvých řas divize Chlorophyta (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda a Trebouxia erici). Sušením všech druhů živých řas v horkovzdušné …víceAbstract:
In this study, 14 commercial products (dietary supplements) containing dried alga Chlorella vulgaris and dried cyanobacteria Spirulina platensis, originated from China and Japan; and 5 fresh algae species of Chlorophyta division (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda and Trebouxia erici) were analyzed. The percentage content of water and dry weight …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie / Zemědělská chemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.