Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin. – Eva ŠVEHLOVÁ
Eva ŠVEHLOVÁ
Bachelor's thesis
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Purification of patatin proteins from tubers of selected potato (\kur{Solanum tuberosum} L.) cultivars with subsequent characterization of isolated patatin proteins
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá postupem purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (Solanum tuberosum L.). Jako výchozí materiál byla použita hlízová šťáva brambor z odrůd Laura, Sibu a Westamyl. Na základě literárně známých vlastnosí patatinu byla pro purifikaci zvolena kombinace ionto-výměnně (chromatografické medium DEAE) a afinitní chromatografie s biologickým gigantem …moreAbstract:
The complex of patatin proteins were extracted from potato tubers (Solanum tuberosum L.) and its purification process is described in this work. The initial material for patatin protein isolation were potato fruit juices extracted from cultivars Laura, Sibu and Westamyl. Based on the known patitin´s properties, the ion-exchange chromatography (DEAE medium) coupled with affinity chromatography was applied …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVEHLOVÁ, Eva. \textit{Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor ($\backslash$kur$\{$Solanum tuberosum$\}$ L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/77746l/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠVEHLOVÁ, Eva. Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Theses on a related topic
-
Souvislost obsahu prolinu v hlízách ve vztahu k vodou stresovaným rostlinám bramboru ( Solanum tuberosum L.)
Žaneta Čejková -
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
Petr MEJZLÍK -
Charakteriskika patatinových proteinů z hlíz vybraných genotypů a planých druhů brambor
Adéla BRABCOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights