Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin. – Eva ŠVEHLOVÁ
Eva ŠVEHLOVÁ
Bakalářská práce
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Purification of patatin proteins from tubers of selected potato (\kur{Solanum tuberosum} L.) cultivars with subsequent characterization of isolated patatin proteins
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá postupem purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (Solanum tuberosum L.). Jako výchozí materiál byla použita hlízová šťáva brambor z odrůd Laura, Sibu a Westamyl. Na základě literárně známých vlastnosí patatinu byla pro purifikaci zvolena kombinace ionto-výměnně (chromatografické medium DEAE) a afinitní chromatografie s biologickým gigantem …víceAbstract:
The complex of patatin proteins were extracted from potato tubers (Solanum tuberosum L.) and its purification process is described in this work. The initial material for patatin protein isolation were potato fruit juices extracted from cultivars Laura, Sibu and Westamyl. Based on the known patitin´s properties, the ion-exchange chromatography (DEAE medium) coupled with affinity chromatography was applied …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVEHLOVÁ, Eva. \textit{Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor ($\backslash$kur$\{$Solanum tuberosum$\}$ L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/77746l/.
Jak správně citovat práci
ŠVEHLOVÁ, Eva. Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Souvislost obsahu prolinu v hlízách ve vztahu k vodou stresovaným rostlinám bramboru ( Solanum tuberosum L.)
Žaneta Čejková -
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
Petr MEJZLÍK -
Charakteriskika patatinových proteinů z hlíz vybraných genotypů a planých druhů brambor
Adéla BRABCOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva