Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6 – Bc. Veronika VOJTÍŠKOVÁ
Bc. Veronika VOJTÍŠKOVÁ
Bakalářská práce
Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6
Degradation of vitamins C and B6 during food processing
Anotace:
Při technologickém zpracování potravin mohou vznikat ztráty. V této práci byly popsány chemické reakce vitaminu C a B6 významné z hlediska jejich ztrát v potravinách v důsledku průmyslové a kulinární úpravy. Na základě dostupných informací z různých literárních zdrojů byl vytvořen přehled ztrát výše zmíněných vitamínů a bylo zjištěno, že nejvyšší ztráty vitaminu B6 a vitaminu C (až 100%) mohou vznikat …víceAbstract:
During technology processing of food there can be created a loss. In bachelor thesis there have been described chemical reactions of vitamin C and B6, which point of view are im-portant for their loss owing to industrial and culinary preparation. On the basis of available informations, which come from different literary there was created summary loss of above dropped vitamins. There have been determined …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Identifikátor:
2296
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2006
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOJTÍŠKOVÁ, Veronika. Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2006
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin