Bc. Veronika VOJTÍŠKOVÁ

Bachelor's thesis

Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6

Degradation of vitamins C and B6 during food processing
Abstract:
Při technologickém zpracování potravin mohou vznikat ztráty. V této práci byly popsány chemické reakce vitaminu C a B6 významné z hlediska jejich ztrát v potravinách v důsledku průmyslové a kulinární úpravy. Na základě dostupných informací z různých literárních zdrojů byl vytvořen přehled ztrát výše zmíněných vitamínů a bylo zjištěno, že nejvyšší ztráty vitaminu B6 a vitaminu C (až 100%) mohou vznikat …more
Abstract:
During technology processing of food there can be created a loss. In bachelor thesis there have been described chemical reactions of vitamin C and B6, which point of view are im-portant for their loss owing to industrial and culinary preparation. On the basis of available informations, which come from different literary there was created summary loss of above dropped vitamins. There have been determined …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2006
Identifier: 2296

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2006

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VOJTÍŠKOVÁ, Veronika. Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2006

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic