Bc. Veronika VOJTÍŠKOVÁ

Bachelor's thesis

Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6

Degradation of vitamins C and B6 during food processing
Anotácia:
Při technologickém zpracování potravin mohou vznikat ztráty. V této práci byly popsány chemické reakce vitaminu C a B6 významné z hlediska jejich ztrát v potravinách v důsledku průmyslové a kulinární úpravy. Na základě dostupných informací z různých literárních zdrojů byl vytvořen přehled ztrát výše zmíněných vitamínů a bylo zjištěno, že nejvyšší ztráty vitaminu B6 a vitaminu C (až 100%) mohou vznikat …viac
Abstract:
During technology processing of food there can be created a loss. In bachelor thesis there have been described chemical reactions of vitamin C and B6, which point of view are im-portant for their loss owing to industrial and culinary preparation. On the basis of available informations, which come from different literary there was created summary loss of above dropped vitamins. There have been determined …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2296

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2006
  • Vedúci: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VOJTÍŠKOVÁ, Veronika. Nutriční dopady zpracování potravin na obsah vitaminů C a B6. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Práce na příbuzné téma