Bc. Klára Brůnová

Master's thesis

Zhodnocení rozdílů ve snášce a kvalitě vajec v první a druhé fázi snášky v závislosti na genotypu

Evaluation of differences in egg production and egg quality in the first and second phase of lay depending on genotype
Anotácia:
Diplomová práce byla zaměřena na charakteristiky, snášky a rozdíly v kvalitě vajec během začátku a konci snášky u čtyř vybraných genotypů a to: hnědovaječný hybrid, ISA Sussex, hybrid s krémovou skořápkou Moravia Barred a bělovaječný hybrid Dekalb White. Jediným hybridem kombinované užitkovosti byl genotyp ISA Dual, ostatní byly genotypy nosného typu. V pokusu bylo zařazeno 80 nosnic ustájených v individuálně …viac
Anotácia:
ssex (20,36 % vs 27,1 %). Hmotnost skořápky nebyla genotypem průkazně ovlivněn, věkem však ano a nejvyšších hodnot dosahoval na začátku snášky genotyp ISA Sussex (5,89 g) a na konci snášky genotyp ISA Dual (6,33 g). Genotyp ISA Sussex dosahoval nejvyšších hodnot ve většině charakteristik snášky jako je podíl skořápky (10,53 % vs 9,78 %), pevnost skořápky (53,99 N vs 47,3 N), tloušťka skořápky (0,374 …viac
Abstract:
The diploma thesis was focused on the characteristics, laying and differences in egg quality during the beginning and end of laying in four selected genotypes, namely: the brown-egg hybrid, ISA Sussex, the tinted-shell hybrid Moravia Barred and the white-egg hybrid Dekalb White. The only hybrid of combined performance was the ISA Dual genotype, the others are bearing type genotypes. The experiment …viac
Abstract:
, and the highest values were achieved by the white-egg the Dekalb White genotype (45.91 % vs 49.4 %). The ISA Sussex genotype had the darkest shells (20.36% vs 27.1 %). Shell weight was not significantly affected by genotype, but by age, and the highest values were achieved by the ISA Sussex genotype at the beginning of laying (5.89 g) and at the end of laying by the ISA Dual genotype (6.33 g). The …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
  • Vedúci: prof. Ing. Eva Tůmová, CSc.
  • Oponent: Michaela Englmaierová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses 77vu1w 77vu1w/2
21. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.