Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí – David ZAJAROŠ
David ZAJAROŠ
Bakalářská práce
Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí
Impacts of beef consumption on the environment
Anotace:
Bakalářské práce se zabývá dopadem spotřeby hovězího masa na životní prostředí. Hovězí maso je jedním z nejvíce znečišťujících druhů masa a jeho produkce je spojena s vysokými emisemi skleníkových plynů a spotřebou vzácných zdrojů, jako jsou voda, krmivo a půda. Práce má za úkol analyzovat efekty spotřeby hovězího na vývoj klimatické krize v globálním měřítku, dále se zaměřuje na analýzu výroby masa …víceAbstract:
The bachelor's thesis deals with the impact of beef consumption on the environment. Beef is one of the most polluting types of meat and its production is associated with high greenhouse gas emissions and the consumption of scarce resources such as water, feed, and land. The task of the thesis is to analyze the effects of beef consumption on the development of the climate crisis on a global scale, it …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 12. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mgr. Jaromír Harmáček, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAJAROŠ, David. Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí. Olomouc, 2023. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní rozvojová a environmentální studia / Mezinárodní rozvojová a environmentální studia
Práce na příbuzné téma
-
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí
David ZAJAROŠ -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Produkce hovězího masa v podmínkách ekologického zemědělství
Elyzaveta IDJARTOVOVÁ -
Analýza determinant spotřeby hovězího masa v ČR
Jakub Fiala -
Analýza hygienické úrovně produkce masa
Veronika Klíčová -
Dopady spotřeby hovězího masa na životní prostředí
David ZAJAROŠ -
Analýza vývojových tendencí ve spotřebě a produkci masa na území ČR
Jan Bíba
Název
Vložil
Vloženo
Práva