Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně hrachu setého – Bc. Pavla Gregorová
Bc. Pavla Gregorová
Diplomová práce
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně hrachu setého
The use of lactic acid bacteria, mycoparasitic and entomopathogenic fungi in the protection of field pea
Anotace:
Stále větší snaha společnosti o snížení negativních dopadů lidské činnosti na životní prostředí podporuje rozvoj biologických způsobů ochrany rostlin, které by dokázaly nahradit stále více regulované a omezované použití chemických pesticidů. Cílem této práce bylo zhodnotit možnosti využití vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus spp.), entomopatogenní houby (Trichoderma virens) a …víceAbstract:
Society's growing desire to reduce the negative impact of human activity on the environment is encouraging the development of biological methods of plant protection to replace the increasingly regulated and restricted use of chemical pesticides. The purpose of this work was to evaluate the possibility of using selected strains of lactic acid bacteria (Lactobacillus spp.), entomopathogenic fungi …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
- Oponent: Radek Vavera, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GREGOROVÁ, Pavla. \textit{Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně hrachu setého}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/78no66/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Pěstování rostlin / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Biologická ochrana proti houbovému patogenu Verticillium longisporum v řízených podmínkách
Anežka Rásochová -
Biologická ochrana révy vinné a ovocných stromů proti fytoparazitickým háďátkům pomocí bakterií
Tereza Vachková -
Biologická ochrana ovocných plodin proti fytoparazitickým háďátkům pomocí metabolitů rostlin
Žofie Zemanová -
Biologická ochrana proti houbovému patogenu Verticillium longisporum v polních podmínkách
Monika Halbrštatová -
Biologická ochrana skleníkových kultur proti svilušce chmelové (Tetranychus urticae).
David DRTINA -
Biologická ochrana letištních vzletových prostor
Marcela Balejová -
Uplatnění foliální aplikace roztoku močoviny a hořké soli při pěstování konzumních brambor
David ZAJÍC -
Výsledky aplikace jednotlivých typů zúrodnitelných zemin na různých rekultivovaných stanovištích mostecké pánve
Ondřej Petr BARTOŠ
Název
Vložil
Vloženo
Práva