Bc. Šárka ZAVADILOVÁ

Diplomová práce

Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem

Decontamination of poultry skin by organic acids in combination with lysozyme
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zjistit účinky organických kyselin samostatně nebo v kombinaci s lysozymem na mikroflóru povrchu chlazené drůbeže. Byl testován vliv 2% kyseliny mléčné se sorbanem draselným v různých koncentracích (0,2%, 0,5%) dvěma metodami {--} ponorem a postřikem drůbeže. Byly sledovány celkové počty aerobních mezofilních mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, koliformní (na dvou …více
Abstract:
The subject of this thesis was state the effect of organic acids in combination with lysozyme on the surface microflora of chilled poultry. The test was focused on the influence of 2% lactic acid with potassium sorbate in variety of concentration (0,2%, 0,5%) of two methods {--} dipping and spraying of poultry. Monitored were total viable counts of aerobic mesophi-les, psychrotrophic mikroorganisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor: 8080

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2008
  • Vedoucí: Mgr. Magda Doležalová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZAVADILOVÁ, Šárka. Dekontaminace povrchu drůbeže organickými kyselinami v kombinaci s lysozymem. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.