Bc. Hana Nožičková

Bachelor's thesis

Senzorické vlastnosti piva

Sensory properties of beer
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na senzorické vlastnosti piva. Nejprve jsou popsány suroviny pro výrobu piva, poté samotná výroba a dále senzorika a její stanovení. Hlavní část je věnována původu chutí a vůní v pivu, ať už ze surovin, výrobního procesu nebo ze sekundární kontaminace. Nakonec jsou popsána analytická a senzorická stanovení látek v pivu.
Abstract:
The Bachelor thesis deals with Sensory properties of beer. At first in thesis are described materials for brewing, the nit self brewing, sensory properties and their assessment. The main part deals with flavour and aroma of beer, which come from materials, brewing or from secondary contamination. Finally in thesis are described sensory assessments of substances in beer.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 8. 2012
  • Supervisor: doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Nožičková, Hana. Senzorické vlastnosti piva. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická