Bc. Hana Nožičková
Bakalářská práce
Senzorické vlastnosti piva
Sensory properties of beer
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na senzorické vlastnosti piva. Nejprve jsou popsány suroviny pro výrobu piva, poté samotná výroba a dále senzorika a její stanovení. Hlavní část je věnována původu chutí a vůní v pivu, ať už ze surovin, výrobního procesu nebo ze sekundární kontaminace. Nakonec jsou popsána analytická a senzorická stanovení látek v pivu.Abstract:
The Bachelor thesis deals with Sensory properties of beer. At first in thesis are described materials for brewing, the nit self brewing, sensory properties and their assessment. The main part deals with flavour and aroma of beer, which come from materials, brewing or from secondary contamination. Finally in thesis are described sensory assessments of substances in beer.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Nožičková, Hana. Senzorické vlastnosti piva. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Diana Mráziková -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Veronika Halamková -
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vplyv senzoricky aktívnych látok na organoleptické vlastnosti ovocných destilátov
Juliána Kučerová