Obsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síti – Lucie BARTESOVÁ
Lucie BARTESOVÁ
Bakalářská práce
Obsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síti
Basic analytical values content in cutting meat in the markets
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením výsekového masa analytickými metodami. V první, tedy teoretické části, jsou zmíněny důležité údaje, týkající se samotné definice masa, složení masa, svalové tkáně, vlivů působících na jakost masa před porážkou a po porážce, postmortálními procesy v mase, celkovou jakostí a výživovou hodnotou masa, zdravotní nezávadností masa a bouráním masa pro výsek. Ve druhé …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with evaluation of cut meat by analytical methods. In the first, theoretical part, the important data concerns the definition of meat, composition of meat, muscle tissue, effects on the quality of the meat before and after slaughter, postmortem processes in the meat, the overall quality and nutritional value of the meat, medical harmlesness of the meat and cut meat for cutting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BARTESOVÁ, Lucie. \textit{Obsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síti}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/79ryjx/.
Jak správně citovat práci
BARTESOVÁ, Lucie. Obsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síti. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Eliška Hrabová -
Geografie masa - Globální analýza vývoje konzumace masa v období let 2000-2019
Barbora TIBENSKÁ -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Racionalizace a paradox masa
Elena Frassonová -
Analýza vybraných rizik pokrmů z rybího masa, výrobků z rybího masa a mořských plodů ve vybraných zařízeních poskytujících stravovací služby.
Milena Forejtová
Název
Vložil
Vloženo
Práva