Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů – Bc. Zuzana Leischnerová
Bc. Zuzana Leischnerová
Diplomová práce
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Quality parameters of long ripened cheeses in the process of cheesemaking and ageing
Anotace:
Cílem práce bylo popsat výrobu a změny složek v průběhu zrání dlouhozrajících sýrů se zaměřením na Grana Padano a Parmigiano Reggiano. V praktické části byly pozorovány změny jakosti na fyzikálně-chemických a senzorických parametrech. Pro zkoumání byly vybrány sýry Gran Moravia a Tre Corti firmy Brazzale Moravia a.s. Hodnocení sledovaných parametrů probíhalo v průběhu výrobního procesu a následného …víceAbstract:
The objective of this thesis was to describe how are long ripened cheeses made and aged with focus on Grana Padano and Parmigiano Reggiano. In the experimental part there have been observed changes in quality as to physicochemical and sensory evaluation. Gran Moravia and Tre Corti from Brazzale Moravia a.s. were chosen as samples for experimental part. The analysis has been made of the cheesemaking …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Bohumíra Janštová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.