Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů – Eva Burianová
Eva Burianová
Bachelor's thesis
Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů
Beer production in the Czech Republic and growing importance of mini-breweries
Abstract:
Práce je zaměřena na výrobu piva v České republice a produkci minipivovarů v Jihomoravském kraji. V teoretické části jsou popsány suroviny, jež jsou pro výrobu piva nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby českého piva, včetně jeho definice spojené s chráněným zeměpisným označením. V práci jsou dále zmapovány jihomoravské minipivovary a restaurační pivovary. Je zde popsáno portfolio jejich výrobků …moreAbstract:
The work is focused on the production of beer in the Czech Republic and the production of mini-breweries in the South Moravian Region. The theoretical part describes the raw materials that are necessary for beer production. The technology of Czech beer production is outlined here, including its definition associated with a protected geographical indication. The work also maps South Moravian mini-breweries …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Ivo Hartman, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Postavení vybraného pivovaru na českém trhu
Barbora Strouhalová -
Pivovary a minipivovary v Kraji Vysočina, regionálně geografická analýza
Martin Drdla -
Malé regionální pivovary (Jihočeský kraj)
Lenka POKORNÁ -
Vliv základních surovin na kvalitativní ukazatele různých typů craft beer
Zdeňka HEJTMÁNKOVÁ -
Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel?
Kateřina Klimšová -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová -
Hodnocení dodavatelů z pohledu dodávané kvality piva
Filip Stehlík -
Možnosti sledování vlivu varní vody na kvalitu piva
Oliver Wacey