Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů – Eva Burianová
Eva Burianová
Bachelor's thesis
Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů
Beer production in the Czech Republic and growing importance of mini-breweries
Anotácia:
Práce je zaměřena na výrobu piva v České republice a produkci minipivovarů v Jihomoravském kraji. V teoretické části jsou popsány suroviny, jež jsou pro výrobu piva nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby českého piva, včetně jeho definice spojené s chráněným zeměpisným označením. V práci jsou dále zmapovány jihomoravské minipivovary a restaurační pivovary. Je zde popsáno portfolio jejich výrobků …viacAbstract:
The work is focused on the production of beer in the Czech Republic and the production of mini-breweries in the South Moravian Region. The theoretical part describes the raw materials that are necessary for beer production. The technology of Czech beer production is outlined here, including its definition associated with a protected geographical indication. The work also maps South Moravian mini-breweries …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Postavení vybraného pivovaru na českém trhu
Barbora Strouhalová -
Pivovary a minipivovary v Kraji Vysočina, regionálně geografická analýza
Martin Drdla -
Malé regionální pivovary (Jihočeský kraj)
Lenka POKORNÁ -
Vliv základních surovin na kvalitativní ukazatele různých typů craft beer
Zdeňka HEJTMÁNKOVÁ -
Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel?
Kateřina Klimšová -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová -
Hodnocení dodavatelů z pohledu dodávané kvality piva
Filip Stehlík -
Možnosti sledování vlivu varní vody na kvalitu piva
Oliver Wacey