Eva Burianová

Bakalářská práce

Výroba piva v ČR a rostoucí význam minipivovarů

Beer production in the Czech Republic and growing importance of mini-breweries
Anotace:
Práce je zaměřena na výrobu piva v České republice a produkci minipivovarů v Jihomoravském kraji. V teoretické části jsou popsány suroviny, jež jsou pro výrobu piva nezbytné. Je zde nastíněna technologie výroby českého piva, včetně jeho definice spojené s chráněným zeměpisným označením. V práci jsou dále zmapovány jihomoravské minipivovary a restaurační pivovary. Je zde popsáno portfolio jejich výrobků …více
Abstract:
The work is focused on the production of beer in the Czech Republic and the production of mini-breweries in the South Moravian Region. The theoretical part describes the raw materials that are necessary for beer production. The technology of Czech beer production is outlined here, including its definition associated with a protected geographical indication. The work also maps South Moravian mini-breweries …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin