Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin, – Alžběta Vítková
Alžběta Vítková
Bachelor's thesis
Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,
Selected Methods of Authenticity Evaluation for Some Food Category
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce je rešerše na téma falšování potravin. Poskytuje informace o způsobech falšování potravin a jejich odhalení. Dále poskytuje informace o vybraných analytických metodách, které jsou nejvíce využívány při prokazování autenticity potravin. V současnosti jsou využívány zejména metody molekulární biologie. Cílem práce je popis metod časově a ekonomicky méně náročnějších. K těmto …moreAbstract:
This bachelor thesis presents literal research into food fraud. Moreover it provides information on various types of food frauds and methods for detecting them. It further focuses on selected analytical methods most which are used to assess food authenticity. Nowadays, these are mainly molecular biology methods. The aim of the thesis was to describe those methods which are both less time-consuming …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÍTKOVÁ, Alžběta. \textit{Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/7dcnqa/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vítková, Alžběta. Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Netradiční potraviny živočišného původu
Marie Klanicová -
Rozdíly v technologii výroby a legislativních požadavcích na české a vietnamské potraviny živočišného původu
Hong Phuong Luongová -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Prevalence patogenních kmenů Yersinia enterocolitica v potravinách živočišného původu a charakterizace získaných izolátů
Petra Parůžková -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Falšování potravin živočišného původu
Jakub Tesař -
Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu
Martina Kučerová