Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin, – Alžběta Vítková
Alžběta Vítková
Bachelor's thesis
Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,
Selected Methods of Authenticity Evaluation for Some Food Category
Anotácia:
Předkládaná bakalářská práce je rešerše na téma falšování potravin. Poskytuje informace o způsobech falšování potravin a jejich odhalení. Dále poskytuje informace o vybraných analytických metodách, které jsou nejvíce využívány při prokazování autenticity potravin. V současnosti jsou využívány zejména metody molekulární biologie. Cílem práce je popis metod časově a ekonomicky méně náročnějších. K těmto …viacAbstract:
This bachelor thesis presents literal research into food fraud. Moreover it provides information on various types of food frauds and methods for detecting them. It further focuses on selected analytical methods most which are used to assess food authenticity. Nowadays, these are mainly molecular biology methods. The aim of the thesis was to describe those methods which are both less time-consuming …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vítková, Alžběta. Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Netradiční potraviny živočišného původu
Marie Klanicová -
Rozdíly v technologii výroby a legislativních požadavcích na české a vietnamské potraviny živočišného původu
Hong Phuong Luongová -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Prevalence patogenních kmenů Yersinia enterocolitica v potravinách živočišného původu a charakterizace získaných izolátů
Petra Parůžková -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Falšování potravin živočišného původu
Jakub Tesař -
Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu
Martina Kučerová