Produkce a charakterizace nového lektinu ze žampionu – Bc. Tereza Michalíková
Bc. Tereza Michalíková
Diplomová práce
Produkce a charakterizace nového lektinu ze žampionu
Production and characterization of new lectin from common mushroom
Abstract:
The subject of interest of the diploma thesis was the relatively recently discovered "ricin B-like" ABRLP1 lectin originating from a common mushroom. The aim of this work was the optimization of the recombinant protein production in the host bacterial organism, its purification, and characterization. By using the bacterial strain E. coli ArcticExpress(DE3), a small amount of soluble protein was obtained …víceAbstract:
Predmetom záujmu diplomovej práce bol pomerne nedávno objavený „ricin B-like“ lektín ABRLP1 pochádzajúci zo šampiňónu. Hlavným cieľom práce bola optimalizácia produkcie rekombinantného proteínu ABRLP1 v hostiteľskom bakteriálnom organizme, jeho následná purifikácia a charakterizácia. S využitím bakteriálneho kmeňa E. coli ArcticExpress(DE3) sa podarilo získať malé množstvo rozpustného proteínu, ktorý …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tmt5a/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
- Oponent: RNDr. Ján Štěrba, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Genomika a Proteomika
Práce na příbuzné téma
-
Vyhledávání lektinů v žampionu pomocí bioinformatických metod
Kateřina Nedbálková -
Computational Study on Lectin-Carbohydrate Complexes
Navnit Kumar Mishra