Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010 – Josef GRANČAY
Josef GRANČAY
Bakalářská práce
Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010
Trends in the consumption of selected types wild animals in the Czech Republic in years 1995 - 2010
Anotace:
Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje spotřeby zvěřiny v letech 1989 2010 v České republice. Porovnává nejen spotřebu, ale i složení a obsah živin s dalšími druhy nejvíce konzumovaného masa. Zvěřina nefiguruje v žebříčku spotřeby na nejvyšších pozicích. Práce shrnuje podmínky zpracování zvěřinového masa, jeho ošetření a zrání. Pojednává i o podmínkách prodeje zvěřiny, kdy zvláště zdůrazňuje potřebu …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the evaluation of game meat consumption trends from 1989 2010 in Czech Republic. Compares not only its consumption, but also the composition and and nutrient content to other most consumed meats, as game does not reach the top positions of consumption. The thesis summarizes the processing conditions of game, its handling and aging. It also deals with distribution …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GRANČAY, Josef. \textit{Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/7e1z6p/.
Jak správně citovat práci
GRANČAY, Josef. Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Změny kvalitativních znaků masa během skladování
Karolína ZIEGLBAUEROVÁ -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Produkce a využití masa zvěře farmově chované a lovené
Šimon Košárek -
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
Barbora Lídlová -
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Kristýna Najmanová -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová
Název
Vložil
Vloženo
Práva