Mikrobiologická kvalita masných výrobků – Bc. Lucie Koutníčková
Bc. Lucie Koutníčková
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita masných výrobků
Microbiological quality of meat products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá mikroorganismy v masných výrobcích. Definuje mikro-organismy způsobující kažení potravin a mikroorganismy způsobující alimentární onemocnění. Popisuje jednotlivé druhy masných výrobků, jejich mikroflóru a částečně i výrobu. Navrhuje preventivní opatření proti nežádoucím mikroorganismům a to ve formě správné hygienické praxe a zavedení systému HACCP.Součástí této práce je i …víceAbstract:
The thesis deals with microorganisms in meat products. Defines the microorganisms that cause food spoilage and foodborne disease-causing microorganisms. It describes the different types of meat products, their microflora and partially production. Proposes preventive measures undesirable microorganisms in the form of good hygiene practices and the implementation of HACCP system.Part of this work is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnotenie kvality vstupných surovín a ich triedenie pri výrobe tepelne opracovaných mäsových výrobkov.
Mária Horečná -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Hodnocení suroviny pro tepelně opracované masné výrobky
Michaela Zoulová -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Pavlína Dočekalová -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová
Název
Vložil
Vloženo
Práva