Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách – Petr Bartošek
Petr Bartošek
Bachelor's thesis
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
The Monitoring of Biogenic Amines in the RAW Food
Abstract:
Cílem této práce bylo hodnocení mikrobiální kvality a přítomnosti biogenních aminů v raw tyčinkách. Tato práce byla zaměřena na mikrobiologický výzkum s cílem stanovit přítomnost vybraných indikátorových skupin mikroorganizmů v závislosti na složení raw potravin. Rovněž byla provedena identifikace mikroorganismů metodou MALDI-TOF MS. Ve druhé části experimentu byly analyzovány biogenní aminy a polyaminy …moreAbstract:
The aim of this work was to evaluate microbial quality and the presence of biogenic amines in raw bars. This study was focused on microbiological research in order to determine the presence of selected indicator groups of microorganisms depending on the composition of raw food. Identification of microorganisms was carried out by MALDI-TOF MS. In the second part of the experiment, biogenic amines and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bartošek, Petr. Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková