Adéla Antošová
Bachelor's thesis
Pozitiva a negativa konzumace králičího masa
Positives and negatives of rabbit meat consumption
Abstract:
První část práce se zabývá obecnou charakteristikou. Králík je savec z řádu zajícovci, je to býložravec s dobrou schopností rozmnožování, který vznikl domestikací králíka divokého. Králíci se chovají kvůli produkci masa, kožek, vlny.V druhé části této práce se věnuji chovu v České republice. Chov králíků v ČR se začal rozvíjet v 60. letech 19. století, ale nějvětší rozvoj chovu nastal v 60. letech …moreAbstract:
The first part deals with the general characteristics. Rabbit is a mammal of the order lagomorphs, it is a herbivore with good reproductive ability, which was made by the domestication of the wild rabbit. Rabbits are bred because of the production of meat, skins, wool.In the second part of this work I deal with breeding in the Czech Republic. Rabbit breeding in the Czech Republic began to develop in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: Karel Janda, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ANTOŠOVÁ, Adéla. \textit{Pozitiva a negativa konzumace králičího masa}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/7g28sn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam
Eva Šebestová -
Význam syntázy mastných kyselin v působení dietetických mastných kyselin na epiteliální buňky tlustého střeva
Jana Bogorová -
Význam jelenovitých (Cervidae) v užitkových chovech.
Jan Sečkař -
Význam piva ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví
David Vrkoč -
Vliv technologie chovu na složení kozího mléka
Monika Relichová -
Změny během zpracování sladkovodních ryb
Tomáš Kühn -
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Tomáš Macek -
Řízení kvality služeb
Jan Riegert
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights